FINANCE FRIDAY


Toe aan een nieuwe bedrijfswagen? Lees onze 3 belangrijke tips hoe je je nieuwe bedrijfswagen kunt financieren.

Er kunnen verschillende redenen zijn om een nieuwe bedrijfsauto aan te schaffen. Te oud, te klein of hoge kosten. Maar hoe financier je zoiets? We hebben de 3 manieren even voor je op een rijtje gezet:

1. Met eigen geld

Als je voldoende financiële middelen hebt opgebouwd, dan kan je dit gebruiken om de bedrijfswagen te kopen. Dit is de goedkoopste optie, want je betaalt geen huur of rente. Nadeel is wel dat je vermogen vast zit in het voertuig en kan dus niet meer gebruikt worden voor een andere investering in je bedrijf.

2. Een bedrijfswagen huren

Indien je de zakelijke auto niet altijd nodig hebt, dan kan je altijd nog beslissen om de auto te huren. Je hebt geen omkijken naar onderhoud of verzekering en zit niet aan een lang contract vast. De kosten van het huren zijn fiscaal aftrekbaar. Nadeel van deze optie is wel de hoge kosten per dag en je bent afhankelijk van beschikbaarheid bij de verhurende partij.

3. Het financieel leasen van een auto

Dit is de meest populaire optie. Dit is voordeliger per dag dan huren en aan het eind van de rit word je echt eigenaar van de auto. Het is overzichtelijk, want je betaalt maandelijks een vast bedrag. Je betaalt hier echter wel rente over en loopt risico bij eventuele waardedaling van de auto.

Weet jij al wat de beste oplossing is voor jouw situatie?

Wij helpen je de meest optimale keuze te maken. Vaak scheelt het je vele euro’s per maand, als je weet hoe het financieringslandschap werkt en weet hoe je de kleine lettertjes in het contract moet lezen. Wij zijn onafhankelijke adviseurs en hebben contacten met alle kredietverstrekkers. 

Optimize Finance

rom@optimizefinance.nl

T : 06 5756 7662

#Financiallease #bedrijfshypotheken #rekeningcourant #microfinanciering #leasing #crowdfunding #factoring #Geertruidenberg #Raamsdonksveer #Raamsdonk #Made #Altena #Autolease