Bedrijfsfinanciering

Zoekt u bedrijfsfinanciering, maar verliest u door het enorme aanbod van financieringsvormen en aanbieders het overzicht? Dan bent u niet de enige.
Er zijn er veel verschillende vormen van bedrijfsfinancieringen bijgekomen in de afgelopen jaren. Elke vorm heeft zijn voor- en nadelen, waardoor het van belang is deze goed met elkaar te vergelijken.

De rol van banken en andere geldverstrekkers is aanzienlijk veranderd. Er is een lange tijd geweest waarin het erg lastig was voor het MKB om financiering te vinden. Hierdoor zijn er vele nieuwe aanbieders gekomen die inspelen op de vraag. Ook vanuit het buitenland zijn er nieuwe toetreders op de Nederlandse markt gekomen.

Inmiddels is er weer geld genoeg. U moet het alleen wel weten te vinden, want er zijn grote verschillen tussen alle bedrijfsfinancieringen. Wij hebben de verschillende vormen van bedrijfsfinanciering op een rijtje gezet met de bijbehorende verdiepende informatie.

Rekening courant krediet
Financial lease
Bedrijfshypotheek en vastgoedfinanciering
Bedrijfsmiddelen
Factoring
Grootfinanciering incl. overname financiering

 1. Rekening courant krediet
  Een rekening courant krediet is een zakelijk krediet met een vrij opneembaar bedrag. Hiermee kunt u rood staan op uw betaalrekening. Binnen de afgesproken limiet kunt u geld opnemen en bijstorten wanneer u dat wilt. U gebruikt de extra financiële ruimte bijvoorbeeld om te investeren in voorraden, inventaris en debiteuren.
 2. Financial lease
  Financiële leasing is een leasevorm waarbij de kredietverstrekker (lessor) enkel juridisch eigenaar blijft, terwijl het volledige economisch eigendom overgaat op de kredietnemer (lessee). De kredietnemer loopt daarom dus wel het risico van waardevermindering.
  Financial lease wordt het meest gebruikt voor de financiering van bedrijfsauto’s. Als de financiering van andere bedrijfsgerelateerde zaken wenselijk is, kunt u beter de financiering van bedrijfsmiddelen gebruiken. Kijk hiervoor bij het onderdeel ‘financiering voor bedrijfsmiddelen’.
 3. Bedrijfshypotheken en vastgoedfinanciering
  Een bedrijfshypotheek is een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van een bedrijfspand.
  Een bedrijfshypotheek heeft meestal een looptijd van ongeveer 25 jaar. In sommige gevallen is dat korter. Bij verbouwingen geldt een looptijd van ongeveer 10 jaar. De looptijd hangt deels af van de mate waarin de investering wordt afgeschreven.
 4. Bedrijfsmiddelen
  Financial lease
  Operational Lease
  Sale & leaseback (kapitaal vrijmaken)
  Gebruikt en nieuw
  Starters en bestaande ondernemers
  Internationaal, wanneer er een Nederlandse entiteit bestaat
  Mogelijkheid van voorfinanciering van de btw
 5. Factoring
  Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. U verkoopt uw openstaande facturen, waarna het factuurbedrag direct wordt overgemaakt naar uw rekening. Hierdoor omzeilt u lange betaaltermijnen van debiteuren, waardoor factoring zeer geschikt is voor groeiende organisaties met behoefte aan meer werkkapitaal. De voordelen van factoring zijn:
  * Snellere liquiditeit
  * Minder risico op uw facturen
  * Betere planning van uw liquiditeit
  Er zijn verschillende soorten factoring, incl. full service factoring, incl. uw debiteurenrisico én debiteurenbeheer.
 6. Grootfinanciering
  Voor structurele bedrijfsfinanciering, die niet in de andere financieringsvormen onder te brengen is, bieden wij de begeleiding voor ‘grootfinanciering’ aan. Dit is maatwerk advisering en vormt de juiste begeleiding om te komen tot de realisatie van een totale (her)financiering.